Hovslageri

 

På kliniken i Sigtuna har vi ett hovslageri som är bemannat alla dagar. Här utför vi alla former av specialskoning och sjukbeslag för klinikens patienter, men också normalskoning av din häst. I hovslageriet finns varmsmedja, plats för två hästar under skoning och ett stort urval av skor. Kerckhaert utgör huvuddelen av beslagen.

 

Hovslagaren arbetar i nära samarbete med veterinärerna för att ta fram den bästa lösningen för din häst. Veterinärerna hjälper också till med sedering och bedövning vid behov.

 

I smedjan finns alltså alla resurser för att anpassa beslagen efter varje individ, dels kan nya skor smidas på plats och dels kan man modifiera befintliga beslag efter behov. Kompetens finns också för att svetsa aluminium samt att plasta olika skador på hoven.

 

Ansvarig hovslagare, Roger Svensson är en av Sveriges högst meriterade och utbildade hovslagare, och har lång erfarenhet av att jobba i samråd med veterinärer.

 

I Hölö, Vallentuna och Linköping finns också möjlighet att träffa erfarna hovslagare för normalskoning och sjukbeslag i samråd med veterinären.

 

Vi bjuder självklart på kaffe medan du väntar!