Veterinärer

Flera av våra veterinärer har doktorstitlar och några är europeiska specialister inom sitt ämnesområde. Vi kan även stoltsera med ett antal både nationellt och internationellt publicerade artiklar skrivna av våra veterinärer.

Camilla Ahrenbring
Camilla Ahrenbring
Camilla tog examen 2015 från SLU. Sedan dess har hon jobbat på Distriktsveterinärerna i Fjärdhundra med bilddiagnostik, ortopedi, munhålor och akutsjukvård med ett stort intresse för sjuka föl. Nu jobbar Camilla i Sigtuna på vård och akuten. Hästar är det brinnande intresset både på jobbet och fritiden. Som junior red Camilla bland annat NM i fälttävlan men nu ägnas fritiden främst åt hopphästarna på gården.
Natascha Bennwik
Natascha Bennwik
Natascha tog sin veterinärexamen från SLU Uppsala januari 2021. Sommaren 2019 var hon assistent på Mälaren hästklinik i Hölö. Under senare delen av 2020 arbetade hon som tillförordnad veterinär på Distriktsveterinärerna i Vårsta.
Nu arbetar hon mest på kliniken i Hölö, men även en del jourer i Sigtuna. Hennes främsta intresseområde inom veterinärmedicin är ortopedi.
Fritiden spenderas till stor del i stallet med den egna hästen.

Gustaf Croon
Gustaf Croon
Gustaf är utbildad vid Sveriges Lantbrukssuniversitet. Han är ansluten till I.S.E.L.P., en internationell specialistutbildning i hästens rörelseapparat. Han har lång erfarenhet och är mycket intresserad av rörelsestörningar och prestationsnedsättning hos travhästar. Fritiden ägnas till stor del åt familjen, träning och egna polo- och travhästar.
Melania De Risi
Melania De Risi
Melania studerade till veterinär på universitetet Sassari på Sardinien, Italien och tog sin examen hösten 2019.
Hon gjorde därefter ett externship här hos oss på Mälaren Hästklinik samt ett i USA.
Under studietiden jobbade hon även extra med smådjur samt även ambulerande med häst.
Hennes stora intressen inom veterinärmedicin är medicinfall, klinisk patologi samt anestesi.
Fritiden spenderar hon gärna med sina hundar och sin häst Cleopatra, vänner och familj – alla i italien.
-Jag är så glad över möjligheten att vara här och får vara med på så mycket olika fall.
Jag kommer tillbringa min lediga tid i norra Sverige och hoppas få se norrsken!
Nikita Durchbach
Nikita Durchbach
Nikita tog sin veterinärexamen vid SLU 2019. Hon har sedan dess arbetet hos distriktsveterinärerna i Norrköping och Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Nu arbetar hon mest på kliniken i Linköping, men kommer även att gå lite jourer i Sigtuna.
En stor del av hennes fritid spenderas i stallet och annars är hon med sin sambo.
Cecilia Ekeberg
Cecilia Ekeberg
Cecilia tog examen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i 2016. Hon jobbade ca ett år som distriktsveterinär i norra Stockholm innan hon gjorde ett ettårigt internship hör på Mälaren Hästklinik. Hon har efter det jobbat på Distriktsveterinärerna Gotland med ansvar att utveckla hästpraktiken där. Hon är nu tillbaka på Mälaren Hästklinik där hon jobbar med framförallt tänder på polikliniken i Sigtuna samt ambulatoriskt en dag i veckan. Under april till augusti jobbar hon även för fullt på stuteri under vår regi. Hon är också ansluten till I.S.E.L.P

Cecilia är förutom veterinär också godkänd hovslagare och vid sidan om tänder och hältor finns ett stort intresse för reproduktion, akutsjukvård, foder och parasiter. Fritiden ägnas åt familjegården på Väddö med uppfödning av gotlandsruss samt träning och tävling av dessa.
Johanna Eklund
Johanna Eklund
Johanna är utbildad på SLU i Uppsala och tog examen 2007. Därefter arbetade hon som distriktsveterinär i hästtäta Kungsbacka under några år innan hon flyttade hem till Östergötland för att börja på Hästkliniken i Mantorp 2014. Johanna arbetar sedan 2020 på vår klinik i Linköping och är speciellt intresserad av hält-och ridbarhetsutredningar, tänder och reproduktion. Hon har vidareutbildning inom hästtandvård (delkurs 1 och 2) och semin och är ansluten till ISELP.
Johanna är uppvuxen med hästar, familjen har bedrivit islandshästavel sedan 80-talet och hon har tävlat islandshäst på Nationell nivå samt hoppning och dressyr på ponny. Nu har hon tagit över familjegården och bedriver avel och inackorderingsstall i mindre skala. På gården finns också några ponnyer till barnen. Fritiden spenderas med familjen och i stallet och när det finns tid över gärna i trädgårdslandet.
Rebecca Finne
Rebecca Finne
Rebecca tog examen från Szent Istvan University i Ungern 2015, där hon under sina studier utförde praktik på många olika kliniker runt om i världen (England, Danmark, Norge, Australien).
Efter sin utbildning arbetade hon på Skara djursjukhus i 9 månader innan hon flyttade till England för att göra sin praktik på B&W hästsjukhus i Gloustershire. Efter det flyttade Rebecca till Skottland och arbetade i 4 år på en hästklinik och utbildade sig för att få ett "Certificate in Advanced Veterinary Practice" under tiden.
Nu arbetar hon hos oss i Sigtuna sedan början på 2022.

Innan universitetet red hon dressyr som YR och junior för Norge, och undervisade i dressyr och ridskola i många år.

Izabella Granswed, Cert. ISELP
Izabella Granswed, Cert. ISELP
Izabella tog examen 2014 från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Parallellt med studierna arbetade hon som assistent på Specialisthästsjukhuset Strömsholm. Från 2013 arbetade hon som veterinär på Evidensia Hästsjukhuset Stav innan anställning på Mälaren Hästklinik våren 2016. Hennes specialintresse är ortopedi, nedsatt prestation vid ridning och ultraljudsdiagnostik. Izabella är sedan december 2020 certifierad i ISELP, en internationell specialistutbildning inom ortopedi för häst. Izabella är även godkänd treating veterinarian av det internationella ridsportförbundet FEI. Innan veterinärstudierna har hon ridit SM i fälttävlan och dressyr på ponny och ridit i svenska juniorlandslaget i dressyr. Izabella är idag Sveriges landslagsveterinär för Islandshästar, som är en ras hon tycker det är extra spännande att undersöka.
Hillevi Hassler
Hillevi Hassler
Hillevi började hos oss februari 2021, efter avslutade studier vid SLU, Uppsala. Hon återfinns på vår vårdavdelning i Sigtuna.
Under studietiden arbetade hon extra som assistent på vår klinik i Hölö men även här i Sigtuna, så hon är ett välkänt ansikte.
Hon har även arbetat som distrikstveterinär i Rimbo med framförallt häst.
Fritiden ägnar hon åt den egna hästen som tränas och tävlas Msv dressyr, sina katter och sambo.
Anna Hedqvist
Anna Hedqvist
Anna jobbar på polikliniken i Sigtuna och är en av veterinärerna som har varit hos oss längst. Hon avslutade veterinärutbildningen i Uppsala december 1999 och började på kliniken 2000. Hon har även arbetat som distriktsveterinär i Norrköping och som seminveterinär i regi av Mälaren Hästklinik. Intresseområdet är ortopedi och tandvård, förebyggande åtgärder för att hålla sin häst frisk och sund. Hon är I.S.E.L.P ansluten och kommer även att avlägga examen för hästodontolog under 2020. Hon föder upp hästar i liten skala, är grundutbildad ridlärare och rider och tävlar olika discipliner för att det är roligt med variation. Anna är också bonde, då hon och hennes familj bestående av man och son driver en gård med en köttdjursbesättning och rymningsbenägna hönor.
Hanna Jönsson
Hanna Jönsson
Oili Kauppinen
Oili Kauppinen
Emma Lassa, Specialist i hästens sjukdomar
Emma Lassa, Specialist i hästens sjukdomar
Emma tog examen 2014 från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Parallellt med studierna arbetade hon som assistent på Universitetsdjursjukhuset Hästkliniken och på Mälaren Hästklinik. Under studietiden hann Emma också med ett externship på Animal Health Trust i Newmarket England hos den världsledande ortopeden Sue Dyson och senare också hos en hästklinik i New Jersey USA. Efter examen gjorde Emma det första internshipet på Mälaren Hästklinik innan hon flyttade till Östersund för att jobba som klinikveterinär på häst med allt från hältor till medicinfall och operationer. Något år senare flyttade hon tillbaka till Mälardalen och sedan 2018 är hon tillbaka på Mälaren Hästklinik Sigtuna som ortoped med speciellt intresse för prestationsnedsättning. Utöver ortopedin har Emma gått dom två (av tre) första kurserna i den svenska vidareutbildningen inom odontologi. Emma är både ansluten till den internationella ortopediutbildningen ISELP och den svenska specialistutbildningen på häst. Innan studierna och arbetet tog för mycket tid tävlade Emma i fälttävlan och på barndomsgården i Hälsingland driver Emmas mamma fortfarande en mindre avel med svenska halvblod inriktade på hoppning/terräng.
Maria Laudon
Maria Laudon
Therése Lundberg
Therése Lundberg
Therése är utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Hon fick redan under studietiden hästens munhåla och tänder som specialintresse. Hon är även en av få veterinär i Sverige som kan titulera sig ”Hästodontolog” efter lång vidareutbildning på tänder och därefter examination av Ove Wattle och Torbjörn Lundström. Therése har även gjort studier på utrustningsrelaterade skador i munhålan på häst och skrivit sitt examensarbete om samma ämne.

Therése jobbar hos oss i Sigtuna uteslutande med tänder 3 dagar i veckan sedan sommaren 2019. Hon tar emot såväl interna kunder som remissfall. Hon började dock redan 2016, med att komma 1-2 gånger per månad.

Fritiden ägnas åt de egna hästarna, familjen och löpning.
Sara Nikolausson
Sara Nikolausson
Sara studerade vid Warsaw University of Life Sciences i Polen och tog examen i januari 2019. Under studietiden gjorde Sara externship i USA, Holland, Belgien och även hos oss på Mälaren Hästklinik.
Efter examen arbetade Sara som veterinär på Läckeby djursjukhus fram tills att hon påbörjade sitt internship på kliniken maj 2019-2020. Nu kommer hon vidareutbilda sig inom ortopedi hos oss på ett av våra traineeprogram samt ansluta sig till svenska specialistutbildningen på häst.
Det stora intresset ligger inom hästens biomekanik, ortopedi, prestationsnedsättningar samt internmedicin.
Innan veterinärstudierna jobbade Sara som beridare och tävlade hästhoppning upp till MSVA och har nu efter 8 år börjat ta upp ridningen igen. Övrig tid spenderas i skog och mark ute med hunden eller på mountainbike.
Frida Nilsfors
Frida Nilsfors
Frida tog sin veterinärexamen från SLU Uppsala januari 2018. . Efter det började hon på en distriktsveterinärtjänst på Gotland och sedan i Vännäs. Sommaren 2018 började hon ett internship här på Mälaren hästklinik.
Frida har även gjort ett externship på Sconne Equine Hospital, Austarlien där med fokus på intensivvård och fölsjukvård. Hon har ett stort intresse av just stuteriverksamhet och har hunnit med att arbeta som stuteriveterinär på bland annat Menhammar Stuteri och Broline International.
Hästintresset har funnits med hela livet och Frida har jobbat med hästar i travstall, ridstall och även på ridskola innan veterinärstudierna. Detta stora intresse tar då upp det mesta av fritiden. Hon har även stor delaktighet i familjens uppfödning av både halvblodshästar och travhästar. Hon rider mest dressyr själv och tycker att det bästa som finns är träning och utbildning av unghästar.
Emma Odelros, Dipl. ECEIM
Emma Odelros, Dipl. ECEIM
Emma är utbildad veterinär vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala och tog examen 2015. Hon började därefter arbeta hos oss i Sigtuna. Hon har genomfört huvuddelen av sin specialistutbildning hos oss på Mälaren Hästklinik, samtidigt som hon ägnat sig åt forskning och vidareutbildning vid flera universitet och större hästsjukhus runtom i Europa. Sedan början av 2020 kan Emma titulera sig Europeisk Specialist i Internmedicin (Dipl. ECEIM).


Emma ägnar sig främst åt akutsjukvård och medicinska utredningar på klinikerna i Sigtuna och Linköping. Tack vare sin bakgrund inom travsporten är Emma lite extra intresserad av medicinska orsaker till nedsatt prestation hos sporthästar och man kan ofta hitta henne vid klinikens rullmatta eller på någon närliggande trav- eller galoppbana, där hon utför arbetsprover och undersöker hjärta och/eller luftvägar på hästar som ansträngs hårt.
Eva Olsson
Eva Olsson
Eva studerade vid veterinärhögskolan i Uppsala 2007-2013. Efter studierna arbetade hon en period på hästkliniken på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala och därefter gjorde hon under ett internship i USA på en hästklinik i New Jersey. Hon fick då även chansen att arbeta i det spännande tävlingsområdet i Wellington, Florida i 3 månader. Eva har jobbat på kliniken sedan 2014 och är främst intresserad av bilddiagnostik och ortopediska problem hos hästar, och hon tycker att rehab är intressant. Hon är ansvarig för klinikens MRI-undersökningar samt är ansluten till I.S.E.L.P. Eva är även marknadsansvarig på kliniken. Fritiden ägnar hon åt sitt irländska sto Majsan, valpen Bosse och sambo.
Lié Rosendahl Numar
Lié Rosendahl Numar
Lié tog sin veterinärexamen 2010 vid University of Veterinary Medicine i Košice i Slovakien. Under studietiden arbetade hon som djurvårdare på olika hästkliniker i Sverige och gjorde även externship på hästkliniker i England, Holland, Belgien och på Irland. Efter examen arbetade hon några år som distriktsveterinär i Skåne med häst och stordjur. 2014 kom hon till Mälaren Hästklinik och är stationerad i Hölö, samt på vår klinik på Runsten Equestrian.
Lié är speciellt intresserad av ortopedi, prestationsproblem och ultraljudsdiagnostik och är ansluten till den internationella ortopediutbildnigen I.S.E.L.P.
Hon har även ett stort intresse för och är vidareutbildad inom tand och munhåleproblem på häst.
Hästintresset har funnits sedan barnsben och hästar har alltid varit en stor del av hennes liv. Hon har tränat och tävlat både hoppning och fälttävlan. Fritiden spenderas med familj och barn, vänner, träning och hunden Zigge.
Clara Törnqvist
Clara Törnqvist
Clara studerade veterinärmedicin vid University of Veterinary and Pharmaceutical Siences Brno, Tjeckien och tog examen 2017. Efter det flyttade hon hem till Sverige och började jobba som distriktsveterinär i Gamleby/Vimmerby samt Nyköping efter det. Hon började hos oss i Sigtuna hösten 2019 och arbetar mestadels på vår vårdavdelning.
På sin fritid spenderar hon mycket tid i skogen tillsammans med sina hundar Vilja och Birk. Hon rider även ett par medryttarhästar när tiden finns.

Axel Wallman
Axel Wallman
Axel studerade vid veterinärhögskolan i Uppsala 2004-2010. Parallellt med studierna har han arbetat som hovslagarlärling. Efter examen vidareutbildades Axel hos Björn Nolting (dr.med.vet.) i Tyskland. Under 3 år har han jobbat med ridhästars ortopediska problem vid Brunmåla Hästpraktik, fram tills han kom till oss augusti 2013. Axels intresse ligger på diagnostik och behandling av tävlingshästar. Dessutom är han extra intresserad av ultraljudsdiagnostik, och är ansluten till I.S.E.L.P
Sara Weidenblad
Sara Weidenblad
Sara tog sin veterinärexamen från SLU 2019. Nu är hon anställd hos oss på ett av våra traineeprogram under 12 månader. Hon är mestadels i Sigtuna och i vår ambulerande verksamhet.

Sara studerade virologi tre månader i Sao Paolo under veterinärutbildningen, har arbetat som forskningsassistent åt Marie Rhodin på institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi på SLU med objektiva rörelseanalyssystem. Arbetade som tillförordnad veterinär hos distriktsveterinärerna i Vårsta och Rimbo samt som nyutexaminerad. Nu går Sara även IAVCs utbildning i veterinärkiropraktik i Tyskland.

Sara har en lång bakgrund med hästar i sitt liv och är uppvuxen på en hästgård i Nykvarn. Hennes stora intressen är hästavel, hästutbildning, ridlära samt biomekanik och ortopedi.

Hon har själv ridit in flertalet hästar och tränar just nu sin egenuppfödda fyraåriga hopphäst. Tidigare har hon kört ponnytrav och deltagit i SM i ponnygalopp.

Hon hinner även med att vara ordförande i Jälla hästsportförening i Uppsala med intresset att utveckla ridsporten i området.

Den tiden hon får över driver hon företag med sin sambo inom hästsektorn.
Sandra Wiessler (fd Grönlund)
Sandra Wiessler (fd Grönlund)
Sandra är utbildad på Szent Istva'n University i Ungern och tog examen 2003. Efter ett år som distriktsveterinär i Enköping / Sala flyttade Sandra till Tyskland där hon doktorerade på stordjurskirurgi på Universitet i Leipzig. Därefter arbetade hon i Tyskland vid Tierärztliche Klinik für Pferde Großwallstadt med både mottagning på klinik, i ambulerande verksamhet samt jourverksamhet. När hon flyttade hem igen arbetade Sandra på Hästkliniken i Norrköping under 5 års tid. Hon ingår nu i Royal Collage for Veterinary Surgeons (RCVS) program för vidareutbildning inom häst (CPD).

Här på Mälaren Hästklinik hittar du Sandra i Linköping sedan 2016 där hon tar emot patienter, och hennes specialområde är hält/ryggutredningar, ridbarhetsproblematik och rehabilitering. Fritiden ägnas till stor del åt familjen, vänner, familjens hundar och häst samt resor.
Tobias Wrangberg, Specialist i hästens sjukdomar
Tobias Wrangberg, Specialist i hästens sjukdomar
Tobias tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala januari 2017 och han påbörjade ett internship här på Mälaren Hästklinik under sommaren 2017. Dessförinnan jobbade han på SLU med ett forskningsprojekt där man tittade på rörelseasymmetrier hos ridhästar, allt från oinridna 2-åringar, till tävlingshästar på elitnivå. Han har även jobbat som distriktsveterinärer i Kungsbacka och Fjärdhundra. Internshipet avslutades i maj 2018 och han jobbar nu på polikliniken i Sigtuna, framförallt med hältutredningar. Tobias brinner för allt som har med hästens rörelseapparat att göra och som många andra på kliniken är han ansluten till den internationella specialistutbildningen ISELP. När Tobias undersöker hästarna utför han ofta samtidigt en så kallad objektiv rörelseanalys med Lameness Locator-sensorer för att få objektiva värden på hur hästarna rör sig som ett komplement till resten av undersökningen. Innan Tobias påbörjade veterinärstudier jobbade han i ett hoppstall under ett par år och har även tävlat i hoppning upp till 140-nivå. Fritiden spenderas till stor del i stallet med sin egen och sambons hästar, han försöker även passa på att resa när tillfälle ges.

Sofia Wulcan
Sofia Wulcan
Sofia tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2017. Under studietiden jobbade Sofia även extra som sköterska på Hästkliniken UDS. När hon tagit sin examen påbörjade hon ett internship här hos oss på Mälaren Hästklinik.
Efter det året var avslutat började hon arbeta på Evidensia Hästkliniken Mantorp, där hon jobbade fram tills hon kom tillbaka till oss hösten 2020. Nu arbetar hon på vår klinik i Linköping med blandade fall inom ortopedi, medicin samt tandundersökningar. Hon kommer även att gå jourer i Sigtuna.
Hon är inskriven i den svenska specialistutbildningen på häst.
På sin fritid renoverar hon och mannen på sitt nyinköpta hus och odlar i sin trädgård.