Rehab

Cajsa Ericson
Cajsa Ericson
Cajsa Ericson, Legitimerad Godkänd Sjukgymnast
MSc Vet Phys, Specialist i fysioterapi inom veterinärmedicin, , FEI permitted Equine Therapist

Cajsa har en bakgrund inom hoppning och fälttävlan tills hon en dag halkade in på travsporten där hon stannade i ett tiotal år och arbetade med hästar både i Sverige och internationellt. Det var då intresset för rehabilitering och träningsfysiologi började. Hon utbildade sig till legitimerad sjukgymnast för människa för att sedan modifiera den kunskapen över till hästarna. Hon blev Godkänd av Jordbruksverket 2010 och är en av få legitimerade sjukgymnaster med godkännande som arbetar med hästar. Hon har en treårig masterutbildning i Veterinary physiotherapy vid University of Liverpool.
Cajsas huvudintresse är att få hästarna att fungera så funktionellt och optimalt som möjligt efter de förutsättningar som finns. Hon är också väldigt intresserad av forskning och kvalitetsarbete inom rehabiliteringsområdet och har flera uppslag till studier som hon försöker få tiden att räcka för och har ett par projekt på gång. Hon är ofta anlitad som föreläsare internationellt och håller kurser i olika rehabiliteringsmetoder för veterinärer och sjukgymnaster.
Cajsa bistår veterinärerna vid undersökningar, behandlar och sätter ihop rehabprogram åt hästarna. Hon finns i Sigtuna på tisdagar och på Angarn på onsdagar.
På den fritid hon egentligen inte har ägnar hon sig åt sina hundar och sin gamla pensionerade promenadhäst och på vintern hittar du henne helst i snön.Camilla Larson
Camilla Larson
Camilla tog examen 2007 som equiterapeut och har därefter vidareutbildat sig bla vid SLU. Det egna hästintresset tog sin början inom ridsporten för att senare fortsätta inom travsporten. Hästarna tog henne till USA där hon under tre års tid arbetade med travhästar och hos en veterinär, där uppkom intresset för friskvård och rehabilitering. Hennes långa hästerfarenhet och mångfacetterade bakgrund har gett henne stor erfarenhet av hästsporten och gedigen kunskap inom rehabiliteringsområdet. På fritiden kan hon ses representera Sverige i friidrottssammanhang närmare bestämt i sprint eller coacha andra inom löpning.
Johanna Modigh
Johanna Modigh
Johanna jobbar som Equiterapeut hos oss på kliniken i Sigtuna varje måndag sedan våren 2021.
Johanna tog sin examen till Equiterapeut våren 2007 och jobbade då parallellt som djursjukvårdare på hästklinik i Visby.
Här startade passionen för hästens exteriör, anatomi och rehabilitering.
Hon är född och uppvuxen på hästgård på Gotland och har tävlat inom hoppning, dressyr och fälttävlan.
Utbildning och inridning av unghästar har alltid varit ett stort intresse som hon nu delar med dotter och agerar ponnymamma på tävlingar och träningar inom hoppning och dressyr.
Johanna arbetar även med rehabilitering på smådjur på klinik på Gotland en dag i veckan och övriga dagar som ambulerade Equiterapeut.
Amanda Syrén Kronqvist
Amanda Syrén Kronqvist
Amanda började hos oss under våren 2021 och jobbar framförallt på kliniken i Sigtuna som fysioterapeut/sjukgymnast.
Hon tog sin examen 2016 och jobbade efter det med både smådjur och inom primärvården.
Hästintresset har funnits sedan barnsben. Hon har jobbat på ridskola hemma i småland/västergötland både som intruktör på kurser och i ridskolans verksamhet sedan 10 år tillbaka. Även utbildat en del unghästar. Intresset för rehab har successivt vuxit fram under åren på ridskolan och målet med fysioterapeut utbildningen har alltid varit att få jobba med häst.
Fritiden är aktiv och spenderas med olika träningsformer, tex skidor på vintern.
Linda Söderberg Fång
Linda Söderberg Fång
Linda är utbildad equiterapeut med examen 2003. Hon har en bakgrund inom ridsporten och fick där upp intresset för friskvård och rehabilitering. En holistisk helhetssyn med individen i centrum genomsyrar hennes sätt att arbeta och tänka kring hästarna och deras hälsa.
Lindas arbetar med ett brett spektra av patienter och möter i sin vardag allt ifrån hobbyhästar till elitpresterande individer- Lite extra varmt om hjärtat ligger dock ridbarhetsproblem och rehabilitering. Vid sidan om hästarna finns ett engagemang för hälsa överlag och hon följer med intresse forskning inom rehabiliteringsområdet, inte minst genom att vid sidan om arbetet studera vid universitetet samt skriva artiklar om hälsa. Fritiden tillbringas med familjen eller i yogastudion där hon ofta kan ses leda klasser