Interns

På Mälaren Hästklinik har vi varje år Interns som jobbar på kliniken. En Intern är en utbildad veterinär som inte har egna patienter, utan jobbar med våra veterinärer för att utbilda sig vidare och få praktisk erfarenhet på klinik.

Disa Stattin
Disa Stattin
Disa studerade vid Lithuanian University of Health Sciences i Kaunas, Litauen och tog sin examen i Februari 2020. Därefter började hon jobba hos Distriktsveterinärerna i Nyköping med inriktning häst och lantbruksdjur innan påbörjad internship på Mälaren Hästklinik i Maj 2020. Under studietiden ingick ett 2 månaders externship som gjordes i USA, på Peterson and Smith Equine Hospital i Ocala Fl. Under skolans lov jobbade hon extra som sköterska på Universitetsdjursjukhusets operationsavdelning, samt praktiserade hos hemmaveterinär Anna Scherdin. Under skolperioden praktiserade Disa extra och åkte med skolans idisslar-veterinär ut till gårdar och assisterade vid kejsarsnitt och andra operationer av idisslare. Intresset inom veterinärmedicin är främst kirurgi.
Under gymnasietiden hade hon egen häst och tanken för framtiden är att skaffa en igen, rider engelsk ridning; mestadels dressyr. Fritiden spenderas mestadels med hästarna på Uddnäs ryttarförening och andra uteaktiviteter.
Laura Pratley
Laura Pratley
Laura studerade vid University of Liverpool Institute of Veterinary Science i Storbritannien och tog examen i juli 2020. Under utbildningen fullföljde hon en praktikplats i Newmarket och sedan ytterligare 10 veckor i hästpraktik i Storbritannien.
Lauras huvudintresse ligger inom ortopedi, internmedicin och anestesi.
Hon tycker om att spendera tid utomhus, springa, cykla i naturen och även rida när tiden tillåter.
Före studietiden ägde hon en egen häst och tävlade i fälttävlan.
Hon ser fram emot att utforska Sverige under sitt år här hos oss.
Melania De Risi
Melania De Risi
Olivia Graaf Bjöersdorff
Olivia Graaf Bjöersdorff