Hovslagare

Paul Huber
Paul Huber
Paul började hos oss i Sigtuna hösten 2017. Han arbetar som klinikhovslagare tillsammans med Roger och finns här mån-ons.
Han gick hovslagarutbildningen via Lernia i Uppsala 2001-2002 och gick 2017-2018 utbildning vid Strömsholm för att bli godkänd hovslagare av jordbruksverket.
Paul har vuxit upp med galopp och fullblodshästar med en mamma som födde upp fullblod och en pappa som var galopptränare. Han själv började rida hinderlöp och träna galopphästar efter grundskolan.
Fritiden ägnar han åt familj och sina två döttrar.
Andreas Larsson
Andreas Larsson
Började hos oss på Hölö-kliniken 2012 och arbetade där fram till 2014. Sedan hade han ett uppehåll och nu jobbar han hos oss måndagar och torsdagar sedan våren 2018. Han arbetar då som klinikhovslagare med inriktning på sjukbeslag.
Han tog examen från hovslagarskolan i Skara 2005 och sitt gesällbrev 2006. Har även en fortbildningsexamen godkänd av jordbruksverket.

Andreas har tävlat i hovslageri i ca 10 års tid.

På fritiden tycker han om att jaga samt umgås med familj och vänner.

Roger Svensson
Roger Svensson
Roger har en lång karriär som hovslagare och började sko redan 1981. Då bodde han på Visingsö och började sko Remmalagets hästar åt Lars Roempke av en slump. Han fick frågan att slå på en tappsko och sen var intresset fött. Remmalaget körde runt turister med häst och vagn på ön.

1984 gick han ut utbildningen för hovslagare i Skara och skodde sedan i olika stall runtom i Småland fram till 1993. Då gick flyttlasset till Vallentuna, där han fortfarande bor. 1996 började Roger tävla i hovslageri/smide och det har resulterat i 4 SM guld och 5 SM silver.

Då varvade han att jobba som hovslagare ute i stallen med att vara lärare på hovslagarutbildningen Lernia i Uppsala. Han har varit med och examinerat ut ca 180 hovslagare i Sverige. Dessutom hjälper ibland till med fortbildningsblocken åt Svenska Hovslagareföreningen.

2010 började han som klinikhovslagare på Hästkliniken UDS i Uppsala där han var under 2 års tid. Nu jobbar han hos oss sedan 2012, 4 dagar i veckan tillsammans med Peter Zetterström och Paul Huber, med specialinriktning på sjukbeslag.

Fritiden ägnar han gärna åt Enduro, resor med motorcykelkörning, lite båtliv och tid med familjen.
Peter Zetterström
Peter Zetterström
Peter gjorde sin hovslagarutbildning på Hantverksakademin mellan 2010-2012. Efter det gick han Svenska hovlagarföreningens blockutbildning för att bli godkänd hovslagare av jordbruksverket. På kliniken i Siguna hittar du naturligt nog Peter i smedjan där han är torsdagar och fredagar.

Peter har ridit sen barnsben och åkte efter studenten till Holland och Belgien för att jobba som hemmaryttare och i försäljningsstall, han har senare haft egen häst och tävlat hoppning. Nu ägnas fritiden åt återupptaget ridintresse, cykling och enduro.