Djursjukskötare

Stina Blomqvist
Stina Blomqvist
Andrea Colombo, Leg Djursjukskötare
Andrea Colombo, Leg Djursjukskötare
Andrea är en annan veteran på Mälaren Hästklinik som har jobbat med anestesi på häst sedan början på 80- talet. Han har varit anställd på både Universitetsdjursjukhuset och Mälaren Hästklinik, nu har vi turen att få ha Andreas' erfarenhet och kompetens hos oss.

Andrea spenderar fritiden i naturen och vandrar mycket både i Sverige och i de Italienska alperna där han har ett litet hus nära sin familj.
Charlotte Ekfalk, Leg Djursjukskötare
Charlotte Ekfalk, Leg Djursjukskötare
Åsa Hellsten, Leg Djursjukskötare
Åsa Hellsten, Leg Djursjukskötare

Åsa har varit på Mälaren Hästklinik sedan 2006 och blev leg Djursjukskötare 2011. Hon är vidareutbildad inom anestesi och har jobbat på klinikens operationsavdelning under många år. Innan hon började på kliniken gick hon Naturbruksgymnasium med hästinriktning och har jobbat med trav, galopp och stuteriverksamhet. Åsa har även hunnit med ett par år som service och marknadskoordinator. Nu för tiden hittar man oftast Åsa på klinikens pol-medicinmottagning eller i receptionen men det händer också att man möter henne ute i något stall eller inne i någon box mysandes med någon patient. Åsa’s hjärta klappar lite extra för gamla hästar, föl och ponnisar.
Moa Jagenheim
Moa Jagenheim
Marita Jansson, Leg Djursjukskötare
Marita Jansson, Leg Djursjukskötare
Marita är en veteran på kliniken och började jobba här 2004 efter det att hon lade danspedagogskorna på hyllan. Hon är utbildad leg. djursjukskötare sedan 2011 med vidareutbildning i anestesi. Du hittar henne mestadels på operation och i bland på vårdavdelningen. När Marita inte jobbar är hon yogainstruktör på någon yogastudio eller träningsresa och hon bor på en gård utanför Uppsala med sambo, två pensionerade varmblod och 8 katter.

Anna Stina Persson, Leg Djursjukskötare
Anna Stina Persson, Leg Djursjukskötare
Anna Stina började arbeta hos oss 2019. Hon tog sin legitimation 2012, men innan dess har hon jobbat på UDS med hästar på jourverksamheten sedan 1999. Hos oss delar hon sin tid mellan operation,medicinpol samt våravdelningen. Detta passar ju utmärkt då hennes specialintresse är sår och anestesi.

Fritiden spenderas med hennes 3 barn, häst, hund och katter på gården i Björklinge.
Johan Jernström, Leg Djursjukskötare
Johan Jernström, Leg Djursjukskötare
Johan började arbeta hos oss under hösten 2020 och hittas på kliniken i Linköping.
Han tog examen från Vretaskolans hästgymnasium 2000, med fokus på travhäst, och började därefter på Hästkliniken i Mantorp. Under tiden han jobbade där slutförde han sin legitimation som leg.djursjukskötare 2013.
Johan har lång erfarenhet av både narkos och hovvård men även allt annat som ingår i yrket. Extra roligt är ortopedi och hovvård.
Han har tidigare haft egna travhästar som han tränat och tävlat - travsporten är ett stort intresse som ligger honom varmt om hjärtat.
Övrig tid arbetar han i måldomarnämnden på några olika banor.
Sin fritid spenderar han med familjen, gärna med dottern i stallet.
Sanna Pettersson
Sanna Pettersson
Lisa Wilteus, Leg Djursjukskötare
Lisa Wilteus, Leg Djursjukskötare
Lisa började jobba hos oss under hösten 2020 och finns på vår operationsavdelning i Sigtuna.
Hon utbildade sig i Skara vid det som då hette djursjukvårdarutbildningen 1998. Efter examen arbetade hon på Regiondjursjukhuset Helsingborg fram till 2006.
Från 2006 och framåt arbetade hon sedan parallellt mellan UDS och Helsingborg för att 2017 flytta till Uppsala och bara arbeta på UDS.
Hon jobbar nu huvudsakligen på vår operationsavdelning med anestesi och har ett gott öga till sjuka föl och andra intensivvårdspatienter.
Fritiden spenderas med trädgårdspyssel och tre små hundar.
In Memoriam Åsa Samuelsson, Leg Djursjukskötare
In Memoriam Åsa Samuelsson, Leg Djursjukskötare
Vi saknar ditt underbara skratt och är tacksammma för den tid vi fick tillsammans.