Assistenter

Linda Ahlvärn
Linda Ahlvärn
Linda kom till Mälaren Hästklinik 2018 från en anställnig på Menhammar stuteri. Hon har innan dess arbetat som hästskötare hos olika travtränare under många år. Linda är född och uppväxt med travhästar och är en resurs på kliniken med sin erfarenhet av hur travvärlden fungerar.

På fritiden så gillar hon att umgås med sina två hundar, och förstås familj och vänner.
Alma Alfredsson
Alma Alfredsson
My Almqvist
My Almqvist
Våren 2016 började My hos oss i Sigtuna där hon assisterar veterinärerna i polikliniken. Tidigare har hon varit ansvarig för landslagsryttaren Jens Fredricsons tävlingshästar i sex år, och åkt Europa runt på de stora tävlingarna. Varmt om hjärtat ligger resorna till OS och EM med favorithästen Lunatic. Vintern 2015 tillbringade hon i Florida som stallchef och beridare hos amerikanskan Cathrine Pasmore, men kände att efter många år på vägarna var det dags att komma hem. På fritiden är det utöver ridning även långa promenader med hunden Greta som lockar.

Josefine Ander
Josefine Ander
Josefine började hos oss hösten 2020 och jobbar som teknisk assistent på poliklinik i Sigtuna och på Angarn 3 dagar i veckan. Hon är även på administration med fakturering 2 dagar i veckan.
Hästar har varit en del av Josefins liv sedan barnsben och hon har ridit i princip hela livet. Innan hon började hos oss jobbade hon på Lövsta Stuteri som groom för landslagsryttaren Tinne Vilhemson Silfvén.
Fritiden spenderar hon i stallet med Skorpan, med vänner, familj och med sambon Gustav.
Felicia Nilsson Brinkby
Felicia Nilsson Brinkby
Felicia tog studenten ifrån Vretagymnasiets hästlinje 2016, där hon blev diplomerad hästskötare. Efter studenten jobbade hon som beridare och groom i tävlingstall där hon ansvarade för inridning av de yngre hästarna. Felicia har alltid varit intresserad av utbildning av unghästar, ett intresse och en erfarenhet som hon tar med sig i sitt jobb som assistent på vår klinik i Linköping sedan våren 2018. När hon inte jobbar så umgås Felicia med vänner, familj och som flertalet av oss; att vara i stallet.
Nicole Carlberg
Nicole Carlberg
Nicole började hos oss våren 2021 i Sigtuna på vår vårdavdelning. Där arbetar hon som teknisk assistent med skötsel av stall såsom mockning och fodring samt medicinering. Tidigare har hon arbetat som hästskötare både i Sverige och Frankrike och på Västerbo stuteri. Uppvuxen med både ponnytrav och varmblod så travet ligger nära till hands. Fritiden spenderar hon med sina travhästar och hund, samt umgås gärna med familj och vänner.
Ulrika Claesson
Ulrika Claesson
Alexandra Edelborg
Alexandra Edelborg
Alexandra började hos oss 2019. Hon jobbar som teknisk assistent på vår klinik i Hölö.
Efter avslutade gymnasiestudier 2009 från Sveriges Ridgymnasium inriktning NIU flyttade Alexandra till Holland. Där arbetade hon som beridare och tävlingsryttare i 2 olika internationella stall mellan 2009-2014
Utöver sitt jobb hos oss så utför hon sadelutprovningar samt sadelförsäljning. Hon bor nu på Drottningholm med sambo där de driver ett inackorderingsstall och håller ridlektioner på sina egna hästar.
Ellen Frigren
Ellen Frigren
Ellen började på Mälaren Hästklinik i oktober 2019 och arbetar som teknisk assistent i Sigtuna på poliklinik och röntgen, hon är även del av den ambulerande verksamheten samt vissa dagar på kliniken i Angarn. Hon är även utbildad djurvårdare med D9-kompetens.

Ellen har hållit på med hästar sedan barnsben och har gått en hästskötarutbildning på Strömsholm samt haft egen dressyrhäst. För tillfället utan egen häst så fritiden spenderas med träning, vänner och familj i hemstaden Norrtälje.
Elisabeth Frisch Eriksson
Elisabeth Frisch Eriksson
Elisabeth började hos oss hösten 2019 efter att ha tagit studenten från naturvetenskapliga-linjen våren 2019. Hon har genomgått D9 kompetens. Lisa arbetar som teknisk assistent på poliklinik i Sigtuna.

Lisa som hon föredrar att kallas har ridit sedan 6 års ålder och haft egna ponnyer och hästar sedan 11 år ålder. Dressyr är favoritinriktningen och hon har nu två hästar hemma i Mariefred som hon tävlar dressyr MsvA på. Nu med siktet iställt på YR. Hon har även jobbat extra i rehab samt träningstallar under gymnasietiden.

På sin fritid lagar hon gärna mat, åker båt och umgås med vänner och familj.

Åsa Frändberg
Åsa Frändberg
Theres Hederstedt
Theres Hederstedt
Theres började hos oss i Sigtuna 2016 som teknisk assistent på poliklinik samt vårdavdelningen. Theres är även utbildad som hovslagare. Theres är uppvuxen på Gotland och har en flerårig bakgrund inom travet, både i Sverige och utomlands. Hon är numera bosatt i Knivsta med sin dotter och hund. Efter att ha jobbat som snickarlärling är hon åter tillbaka hos oss. Ni träffar henne på poliklinik och även som hovslagare på torsdagar och fredagar.

Fritiden spenderas oftast på gymmet eller i goda vänners lag och ryktet säger att hon vid speciella tillfällen kan baka en grym kladdkaka. Hon är nu även stolt innehavare av ett mc-kort
Stephanie Hedman
Stephanie Hedman
Johan Henriksson
Johan Henriksson
På polikliniken i Sigtuna hittar du Johan där han assisterar veterinärerna, när han han inte åker med på hembesök vill säga. Johan tog studenten 2012 från Leksands Gymnasium där han läste Naturvetenskap. På hösten samma år flyttade Johan till Arphus Gård utanför Strängnäs där han red och groomade Pers och Pethers hästar i över 3 år innan han sökte sig till Mälaren Hästklinik 2015. Johan studerar nu på veterinärprogrammet och jobbar deltid här hos oss. På fritiden rider han och utbildar unghästar när han inte hänger med hunden Harry och sambon Maja.
Titti Johansson
Titti Johansson
Titti tog studenten sommaren 2019 från djurvårdarlinjen och jobbar nu på vår klinik i Hölö. Där jobbar hon som teknisk assistent på poliklinik. Hon har tidigare jobbat extra som hästskötare men även inom matvaruhandeln.

När hon inte jobbar hos oss tävlar och tränar hon sina egna hästar inom westerngrenen Cutting, där hon har haft stor framgång de senaste åren. Hon jobbar även ideelt för Cuttingföreringen som sekreterare. Den tid som blir över ägnas till familj och vänner.
Johanna Johansson Kvist
Johanna Johansson Kvist
Johanna har tidigare arbetat på Hästklinken i Norrköping i sex år. Där vidareutbildade hon sig inom sårvård, röntgen och hästsjukvård. Dessförinnan läste Johanna på Naturbruksgymnasiet Vreta i Linköping med hästinriktning. Johanna jobbar på vår klinik i Linköping sedan 2016.

Hon bor i Norrköping tillsammans med sambon och sonen Ture. På fritiden tycker hon om att umgås med vänner, resa och självklart att rida!
Åsa Joshed
Åsa Joshed
Åsa arbetar i Sigtuna samt på Angarns poliklinik som teknisk assistent. Hon kör även många av våra MRI undersökningar. Hon har arbetat på kliniken sedan januari 2015. På sin fritid har hon tävlat en hel del hoppning och håller nu på att nå nya höjder på sin stjärna Curre. Åsa bor i ett hus utanför Rimbo med sin man och sina två barn. Där bor även två katter och två kaniner.
Josefine Lorentzen
Josefine Lorentzen
Josefine tog studenten från ekonomiprogrammet 2020 och började strax därefter arbeta som teknisk assistent på kliniken i Sigtuna. Hon jobbar mestadels på vår poliklinikavdelning och åker även en dag i veckan till Skästa.
Josefine jobbar även extra på ridskola där hon just nu har hand om två stycken unghästar.
Hon tränar också truppgymnastik i ett lag som nu satsar mot SM. Fritiden ägnas åt vänner och familj, äter god mat och älskar att resa.
Ebba Nicolson
Ebba Nicolson
Ebba tog studenten från samhällsprogrammet 2020. Hon har så länge hon kan minnas hållit på med hästar och under sin studietid jobbat extra på ridskola. Ebba jobbar som teknisk assistent i Sigtuna, Vallentuna och även i den ambulerande verksamheten.
På fritiden är hon såklart med hästarna den större delen av tiden, men även med familj och vänner.

Linda Nilsson
Linda Nilsson
Linda kom till oss på Mälaren Hästklinik i Hölö 2016 från ett jobb på ridskola.

Hästar har varit en stor del av hennes liv ända sedan hon i treårsåldern fick sin första ponny. Linda har tävlat hoppning, dressyr och fälttävlan men idag rider hon endast på hobbynivå på familjens fullblodsto.

Hon har tidigare arbetat i olika tävlingsstall men även inom konferensbranschen.

Linda bor i Hölö med sin man, 2 söner och en liten hund.
Moa Olsson
Moa Olsson
Matilda Rigvald
Matilda Rigvald
Matilda tog i våras studenten från naturvetenskaplig linje. Hon har under studietiden jobbat extra på en ridskola och så fort Matilda inte är på kliniken finns hon på ridskolan för rida och ta hand om hästar. Hos oss jobbar hon som teknisk assistent i Sigtuna samt med den ambulerande verksamheten, sedan 2018

Matilda bor i Märsta och på den lilla tiden hon har kvar utöver hästarna umgås hon med familj och kompisar.
Madeleine Smith
Madeleine Smith
Madeleine började hos oss 2019. Hon arbetar som teknisk assistent på vår klinik i Hölö.
Efter gymnasiets samhäll/ekonomisk linje avslutades 2007 flyttade hon till Belgien och tävlade i hästhoppning. Här i Sverige tävlade hon på landslagsnivå med både ponny fram till 2007 och stor häst fram till flytten hem igen. Efter flytten hem till Sverige lade hon ridningen på hobbynivå, för att istället utbilda sig till djurvårdare. Examen togs 2018.
På sin fritid umgås hon gärna med vänner, är i stallet och hänger med sin hund Zmilla.
Johanna Stiernstedt
Johanna Stiernstedt
Johanna började hos oss våren 2020 och jobbar som teknisk assistent på vårdavdelningen.
Hon arbetar främst med skötsel av stall, mockning, fodring samt medicinering och i andra hand att assistera veterinärerna.
Mellan -86 och -94 arbetade hon som stallchef och som lärling i Sverige, Danmark och Tyskland och är nu tillbaka bland hästarna igen.
Mellan detta har hon även hunnit med att arbeta som kvalitetschef inom livsmedelsindustrin och detaljhandeln under 20 års tid.

Johanna är uppvuxen på gård och första ponnyn Raijja, ett envist shettis sto, lärde henne ”vett och etikett” ur en hästs perspektiv.

När hon inte jobbar spenderar hon mycket tid ute i naturen, umgås med vänner eller kopplar av med en god bok.
Suzanne Stuborn
Suzanne Stuborn
Sussie jobbar med lite allt möjligt på kliniken sedan 2007. Hon är lokalvårdare, ser till att du har fika när du kommer med din häst och sköter sanering och tvätt av alla boxar på kliniken. Sussie är också den som ser till att din häst har mat, vatten och en mjuk bädd om den behöver stanna över på kliniken. Hon har tidigare jobbat inom travet i Sverige, Italien och Frankrike sedan början på 80-talet. Sussie bor med Franco & katten Biri utanför Sigtuna & älskar att laga italiensk mat!
Amanda Svanberg
Amanda Svanberg
Amanda började hos oss hösten 2018 efter att ha tagit studenten våren innan från samhällsvetenskapliga programmet. Under gymnasiet jobbade hon extra på ridskola. Hon jobbar nu som teknisk assistent på vårdavdelningen. Där jobbar hon främst med skötsel av stall såsom mockning och fodring samt medicinering.
Fritiden spenderas gärna i stallet och hon hinner även umgås lite med familj och vänner.
Maria Svedberg
Maria Svedberg
Maria började hos oss i Sigtuna våren 2018. Hon arbetar som teknisk assistent på poliklinik samt i den ambulerande verksamheten. Har D9 kompetens.

Hon har en lång historia inom travet. Född på en hästgård i Avesta där familjen tränade, tävlade och födde upp travhästar. Hon tog sin amatörlicens på 80 talet och har sedan arbetat hos flertalet travtränare bl.a. Björn Linder, Jim Frick, Stig H Johansson och Stefan Melander. Hon har även varit privattränare åt Stall Uffe. Maria jobbar sedan 20 år tillbaka i Solvallas vinnarcirkel.

Hon har två vuxna söner varav den äldre är hockeyproffs och den yngre är travtränare i Strängnäs, där hon också har sin egen häst och hjälper till med att köra snabbjobb varje fredag.

Snart bär flyttlasset av till en egen liten hästgård.

Johanna Swartz
Johanna Swartz
Maria Talonpoika
Maria Talonpoika
Maria började hos oss hösten 2020 och arbetar som teknisk assistent på kliniken i Sigtuna.
Hon är utbildad unghästutbildare och C-tränare i hoppning. Innan hon började hos oss arbetade hon som unghästberidare på CC stud.
På sin fritid rider hon sina 2 egna hästar och umgås med sin sambo, dotter och 2 små hundar.
Emma Thorsteinsdotter
Emma Thorsteinsdotter
Emma arbetar som teknisk assistent på vår klinik i Hölö där hon utöver jobb på polikliniken också finns att träffa i receptionen. Hon jobbar även en del i den ambulatoriska verksamheten. Emma kommer senast från arbete hos dressyrtränaren Pia Holgerson. Dessförinnan arbetade hon med försäljning inom finansbranschen samt inom mediebranschen. På sin fritid lägger hon mycket tid på ideellt arbete i föreningen Hästhusets kusk-och ryttarförening där hon sitter med i styrelsen och är sponsor-och marknadsansvarig. I övrigt spenderar Emma sin tid med sin hund, en Rhodesian ridgeback, och med att umgås med sina vänner.
Anni Zinnerström Nilzon
Anni Zinnerström Nilzon
Anni började hos oss hösten 2020 och arbetar som teknisk assistent i Sigtuna, Angarn och även en del i den ambulerande verksamheten.
Hon är uppvuxen på Öland och började på ridskolan redan vid 4 års ålder och så småningom jobbade hon en del i verksamheten där. Hon har även jobbat som hästskötare på heltid i två års tid i stort stall.
Innan hon började hos oss hade hon flyttat hem till Kalmar igen och tog lite ledigt från hästjobb. Då arbetade hon på kundtjänst men hästlängtan blev för stor och Anni sökte jobb hos oss.
Fritiden ägnas åt den egna hästen som hon tävlar och tränar hoppning med, fixar i stallet och umgås med familj och vänner.
Isabelle Åhman
Isabelle Åhman