Administration

Angelica Björnbom
Angelica Björnbom
Angelica jobbar på ekonomiavdelningen där hon tar hand om den dagliga löpande bokföringen samt gör löner. Hon tog studenten 2007 från Ridsportgymnasiet på Strömsholm och har sedan dess jobbat som redovisningsassistent på en redovisningsbyrå och även skött bokföringen i ett annat medelstort företag. Hon har även jobbat med hästar på heltid, senast på Irland 2015-2016 som beridare och hästskötare.

Angelica bor i Norrtälje med sin familj och labradoren Rufus. Hon har som de flesta av oss på här på kliniken alltid haft ett stort hästintresse och har tränat och tävlat i hoppning. Nu är det lite lugnare på den fronten men även om hon inte har egen häst för tillfället så hittar hon gärna ett tillfälle att hänga i stallet!
Charles Danielsson
Charles Danielsson
Håkan Engdahl, VD
Håkan Engdahl, VD
Håkan har en gedigen erfarenhet som ledare från både Philips Healthcare och andra privatägda företag. På Mälaren Hästklinik arbetar han främst med företagsstrategi, organisations- och tjänsteutveckling samt projektarbeten.

Vad gäller hästkrafter är erfarenheten något mindre om man inte räknar hans gamla motorcyklar.
Silje Kynningröd
Silje Kynningröd
Silje jobbar i klinikens administration, och har innan hon kom till oss jobbat på Agria Dyreforsikring i 5 år. Silje har en BA i marknadsförning och ekonomi och har tidigare jobbat som privattränare och lärling inom travet. Hon har också tävlat hoppning, fälttävlan och monté, men har nu polohästar och är lycklig ponnymamma.
Petra Nilsson
Petra Nilsson
Petra började här 1999 som praktikant och blev sedan anställd som teknisk assistent mestadels på poliklinik, röntgen samt MRI fram till 2011. Hon hoppade även in i receptionen och fakturering när det behövdes. Efter en allvarlig skada på jobbet fick Petra byta tjänst inom företaget och hamnade på administration där hon sedan fortsatt. På administration sköter hon bl.a. löpande fakturering, svarar på fakturafrågor, kontakt med försäkringsbolagen vid direktreglering, delar av hemsidan och fotografering.

Petra är född och uppvuxen i Västervik och har ridit sedan tidiga barnsben på både ridskola och som medryttare men efter olyckan fick det tyvärr avslutas. Numera är det sonen som rider och mamma hänger med som hjälp.
Fritiden spenderar hon gärna med sin sambo och två barn. I familjen finns även tre katter. Stora intressen är fotografering, trädgårdsodling, inredning och matlagning. Hon är även utbildad mäklarassistent.
Maja Olsson
Maja Olsson
Maja jobbar sedan 2017 på ekonomiavdelningen i Sigtuna.
Hon kommer från Karlstad där hon är uppvuxen på en gård strax utanför.
Efter att hon tog studenten 2014 från ekonomiprogrammet på Tingvallagymnasiet, satsades några år helt på hästarna.
Hon jobbade ett par år i tävlingsstall, och tävlade då upp till svår hoppning, där det bästa tävlingsminnet är från Gothenburg Horse Show 2016.
Idag har hon och sambon Johan ett antal hästar som tränas och tävlas flitigt på fritiden.

(Maja är för tillfället föräldraledig och planerar att komma tillbaka under 2022.)


Anna Sjöbom
Anna Sjöbom
Anna började jobba hos oss hösten 2017. Hennes jobb i receptionen Sigtuna innefattar bland annat att svara på telefonsamtal med tillhörande bokningar, hantera mejl samt kundmottagning. Hon har tidigare arbetat som hästskötare i både Sverige och Tyskland, inom restaurangbranschen och senast även i ridsportbutik.

Fritiden spenderar hon med att driva ett inackorderingsstall med 30-talet hästar tillsammans med sin familj. Familjen består av sambo och två barn, katter och hundar samt ett varierande antal hästar. Dessa hästar hopptävlas av dottern.
Katarina Skarestad Wallman
Katarina Skarestad Wallman
Kattis arbetar som verksamhetschef på våra kliniker i Hölö och Runsten. Hon har arbetat med hästar på heltid sedan hon tog studenten 1998. Innan vidare studier var hon stallchef och tävlingshästskötare hos Jan Brink på Tullstorp Dressage Stable.

Kattis utbildade sig till Equiterapeut och blev utexaminerad 2004 vartefter fick hon förtoendet att vara landslagsterapeut i 10 år. Sedan 2016 arbetar hon på Mälaren Hästklinik.
Anna-Lena Smeds
Anna-Lena Smeds
Anna Lena kom till oss från Brunmåla Hästklinik, där hon jobbade i administrationen.

Hos oss är det oftast Anna-Lena som svarar när du ringer, och hon är även ansvarig för att rätt provsvar kommer till rätt veterinär, i tillägg till allt annat som hör till i receptionen. På fritiden tar Anna-Lena hand om hästar, katter, hundar och familj, och vi misstänker att hon tar förstapris i kategorien ”Hårt arbetande hästmamma”