Nyhetsarkiv

Klinik i Linköping!

Uppstart i Linköping!

Mälaren Hästkliniks senaste satsning i Linköping är nu väl ur startfållan och kör på för fullt! Vi tycker det är riktigt kul med ny verksamhet, nya kollegor och nya kunder- varmt välkomna!

 

MHK Linköping bemannas av Sandra Grönlund med assistent Johanna Johansson Kvist alla vardagar och får besök av Axel Wallman en dag per månad. Det finns Equiterapeut på måndagar; Linda Söderberg Fång och Camilla Larson finns på plats varannanmåndag. Det finns också hovslagare i anslutning till kliniken som är på plats alla dagar.

 

Sandra Grönlund

Sandra är utbildad på Szent Istva'n University i Ungern och tog examen 2003. Efter ett år som distriktsveterinär i Enköping / Sala flyttade Sandra till Tyskland där hon doktorerade på stordjurskirurgin på Universitet Leipzig. Därefter arbetade hon på en hästklinik i Tyskland (Tierärztliche Klinik für Pferde Großwallstadt)med både veterinärt arbete på kliniken, i en av klinikens flera ambulerande bilar och med 24 h jourverksamhet. De senaste fem åren arbetade Sandra på Hästkliniken i Norrköping. Sandra ingår nu i Royal Collage for Veterinary Surgeons (RCVS) program för vidareutbildning inom häst (CPD), och hennes specialområde är hält/ryggutredningar, ridbarhetsproblematik och rehabilitering.

 

Kliniken

Kliniken ligger på Staby Gård Ridcenter i Linköping och är vår minsta klinik som erbjuder en lugn atmosfär för både häst och hästägare.

Vi har välplanerade lokaler med dagboxar, poliklinikrum, löpargång, röntgen och väntrum under samma tak. Det finns också tillgång till ridhus och utomhusridbana och självklart det senaste innan utrustning för ultraljuds- och röntgenundersökning samt stötvåg.

Vid MHK Linköping utförs medicinska utredningar, hältutredningar, munhåleundersökningar med åtgärd, enklare kirurgi på stående häst samt viss akutsjukvård.

Tidsbokning görs på telefon 08 592 540 10

Hästar som kräver dygnetruntvård och kirurgi internremitteras till Sigtuna eller annat djursjukhus vid behov.

Vid akutfall finns jourhavande veterinär på telefon 08-592 540 10 dygnet runt

 
Datum: 2016-09-20 13:11