Nyhetsarkiv

Förbandslåda i stallet?

I vår satsning på akutmottagningen ser vi ofta hur viktigt det är att man som djurägare har tillgång till bra bandagematerial – rätt initial åtgärd gör vårt arbete lättare och kan förkorta läkningstiden.

Förbandslådan kostar 749,- (ordinarie pris 1180,-) Med ett omfattande innehåll är detta en låda som borde finnas i varje stall- kanske man kan gå ihop och dela? (Då förbandslådan är en del av klinikens förebyggande arbete tar vi inte ut någon förtjänst på denna och vi har fått ett riktigt bra pris från vår leverantör Scandivet.)

 

I lådan finns bland annat termometer, bandagesax, Intrasite gel, Opsite spray, vinylhandskar samt en massa bandage och kompresser. (Se bild för fullständigt innehåll.) Det finns också en liten lathund om hur man skall tänka kring sårskador, när man behöver kontakta veterinär och vad man kan lösa själv. Veterinärer och assistenter på kliniken hjälper gärna till att svara på frågor och visar hur man använder innehållet om man är osäker och på www.hastklinik.se i Faktabanken finns beskrivning av hur man lägger olika bandage.

 

Förbandslådorna finns i Sigtuna och i Hölö och kan även förbokas vid hembesök.
Datum: 2016-06-09 14:15